informatie

Dagtocht naar Las Palmas

Bezoek de hoofdstad Las Palmas!

Als je op vakantie in Playa Del Inglés bent, dan is de bruisende stad Las Palmas slechts op steenworp afstand. Een goede reden dus om Las Palmas eens te bezoeken!

Wil jij tijdens je vakantie ook nog een beetje cultuur snuiven? Las Palmas, de hoofdstad van het eiland, heeft best wel wat te bieden. De grootste Spaanse haven, een langgerekt strand, eeuwen oude kerken, kastelen en paleizen. Een bezoek is de stad zeker waard. Als je er naar toe wilt met de auto kies dan voor het weekeinde omdat het dan iets rustiger is, of neem de bus.

Vergelijk direct de goedkoopste vakanties naar Playa del Ingles

Een bruisende stad met activiteiten voor iedereen

Een hele dag in Las Palmas is een dag vol afwisseling. Je kunt bijvoorbeeld het huis van Columbus bezoeken, winkelen in de belangrijkste winkelstraat van Las Palmas, naar het windsurf strand Las Canteras en nog veel meer! Een heerlijk dagje om lekker te winkelen, relaxen of een terrasje te pakken. Om te winkelen kun je als eerst natuurlijk de winkelstraat van Las Palmas de León y Castillo Mayor de Triana in. Hier vind je veel exclusieve winkels, maar ook heel gewone winkels voor de iets minder gevulde portemonnee. Aan de straat Mesa y Lopez vind je het grote warenhuis El Corte Ingles, wat te vergelijken is met bijvoorbeeld de Bijenkorf in Nederland. Aan de andere kant van Las Palmas tegenover het Parque Santa Catalina ligt winkelcentrum El Muelle wat minstens net zoveel winkelplezier geeft!

Bezienswaardigheden Las Palmas

Voor een leuke onderbreking van al dat geshop is een bezoek aan de Cathedral de Santa Ana de moeite waard. Via de voorzijde van de kathedraal kan je de rechtertoren beklimmen. Gedeeltelijk gaat dat met de lift maar voor de mooiste uitzichten zal je voor het laatste stuk toch je benen moeten gebruiken. Dat wordt dan wel beloond met een schitterend uitzicht over de stad en oceaan. De kerk zelf is te bezichtigen door bij de toren weer naar buiten te gaan en twee keer linksaf te gaan om via de zij-ingang naar binnen te gaan. Nog niet genoeg cultuur gehad? Dan kun je ook nog even naar het Museo Canario. Het museum ligt achter het Casa de Colón maar de ingang bevindt zich aan de zijkant van het gebouw. Een bezoek waard is het museum zeker, al is het alleen al om eens te kijken hoe de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen, hebben geleefd.

Handige tips & blog

Top drie: Gran Canaria verkennen!

Ontdek Gran Canaria met deze tips! De omgeving van Playa del Inglés heeft enorm veel te bieden. Tijdens je vakantie ben je natuurlijk vooral bezig met feesten...

De highlights van Playa del Inglés in één dag

Highlights voor een jongerenvakantie op Playa del Inglés Ben jij opzoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan let je vaak op veel verschillende...