informatie

Algemene zaken Playa Del Inglés

Houd rekening met de volgende zaken voor jouw vakantie

Wanneer je een vakantie boekt naar Playa Del Inglés, dan zijn er een aantal algemene zaken waar je rekening mee moet houden. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Vergelijk direct de goedkoopste vakanties naar Playa del Ingles

Reisdocumenten

De Canarische Eilanden, en dus ook Playa Del Inglés, vallen onder Spanje. Wanneer je naar Spanje op vakantie gaat dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Tijdsverschil

In Playa Del Inglés is het één uur vroeger dan in Nederland.

Taal

In Playa Del Inglés wordt Spaans gesproken. Een lastige taal, maar in Playa Del Inglés kom je op de meeste plaatsen met Engels heel goed uit de voeten. In sommige bars wordt ook Nederlands gesproken, uiteraard is dit in de Nederlandse kroegen, bars, clubs en discotheken in Playa Del Inglés ook het geval.

Geldzaken

In Spanje betaalt je net als in Nederland met de euro. Om aan contant geld te komen kun je het beste gebruik maken van de pinautomaten, bij de meeste pinautomaten kun je met een Nederlandse pas geld pinnen. In alle toeristische dorpen kun je zeker een pinautomaat vinden. Het gemiddelde prijsniveau van het land is hetzelfde als dat in Nederland. Het is gebruikelijk om obers, gidsen en taxichauffeurs een fooi te geven van 5 à 10 procent.

Gezondheid

Om naar Spanje te reizen zijn vaccinaties niet nodig.

Water

Kraanwater is drinkbaar, maar smaakt sterk naar chloor; daarom wordt het voor Nederlanders aangeraden om flessen drinkwater te kopen.

Openbaar vervoer

Taxi’s zijn relatief goedkoop op Gran Canaria en zijn daarom voor de kortere afstanden het ideale vervoermiddel. Op langere afstanden en buiten de grotere plaatsen moet je een vaste prijs afspreken. Het minimumtarief is € 2,30. ‘s Avonds en in het weekend geldt een toeslag, zowel op het starttarief als op de kilometerprijs. Het busnetwerk is goed en goedkoop. Tevens zijn er diverse bootverbindingen naar andere eilanden.

Uit eten

Uit eten in Spanje is heel gevarieerd, van gezellige Spaanse tapasbarretjes tot oer-Hollandse patat of turkse pizza. Wil je niet veel geld kwijt zijn aan een maaltijd? Eet dan aan de bar in plaats van aan tafel, het scheelt je wel 10 tot 15 procent en je kunt meteen kijken hoe je eten bereid wordt!

Strand

Het strand van Playa del Ingles is ongeveer 7 kilometer lang zandstrand. Voor een strandbed betaal je ongeveer 3,50 en een parasol 3 euro. Er zijn ook voldoende strandtentjes om een koud drankje te regelen. En als je meer actie wilt, dan kun je op de jetski of banaan. En als je hogerop wilt, kun je ook parasailen.

Siësta

Ben jij in Spanje en wil je tussen 12 uur ’s middags en 16 uur ’s middags lekker shoppen? Geen goed idee, de Spanjaarden houden tussen deze tijd namelijk een siësta waardoor veel winkels en openbare gelegenheden gesloten zullen zijn. De siësta op de Canarische Eilanden begint rond 14.00 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur.

Handige tips & blog

Top drie: Gran Canaria verkennen!

Ontdek Gran Canaria met deze tips! De omgeving van Playa del Inglés heeft enorm veel te bieden. Tijdens je vakantie ben je natuurlijk vooral bezig met feesten...

De highlights van Playa del Inglés in één dag

Highlights voor een jongerenvakantie op Playa del Inglés Ben jij opzoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan let je vaak op veel verschillende...