informatie

Praktische tips voor jouw vakantie Playa del Inglés

Een goede voorbereiding is het halve werk

Ben jij van plan om op vakantie te gaan naar Playa del Ingles? Dan is het natuurlijk altijd handig om met de nodige informatie op stap te gaan. In het onderstaande artikel vind je alle praktische informatie die je nodig hebt op vakantie. Zo ontstaan er minder snel problemen en misverstanden & kan je onbezorgd van je welverdiende vakantie genieten!

Vergelijk direct de goedkoopste vakanties naar Playa del Ingles

Reisdocumenten

Op de Canarische eilanden is het hebben van een geldig reisdocument verplicht. Je moet dus een paspoort of ID kaart bij je hebben. Ook is er een legitimatieplicht, net zoals in Nederland. Dit houdt in dat je je identiteitsbewijs moet kunnen tonen als daarna gevraagd wordt. Natuurlijk heb je deze documenten ook nodig als je gaat vliegen, anders kom je niet verder dan Schiphol…

Weer in Playa del Inglés

Het weer is natuurlijk een van de grootste redenen om naar Playa del Ingles te komen. Het weer is in de zomermaanden perfect om lekker bruin te worden en aan het strand te liggen. Temperaturen liggen gemiddeld al snel rond de 28 graden. Daarnaast is er een gemiddelde van 9 zonuren per dag! Het water heeft in de zomermaanden ook een heerlijk temperatuur. Deze ligt rond de 23 graden. ’s Nachts koelt het af tot een graag of 18. Smeer je goed in, want de zeewind kan ervoor zorgen dat de gevoelstemperatuur lager ligt dan de werkelijke temperatuur. Hierdoor kan je denken dat insmeren niet nodig is. Daarom is het verstandig om je goed in te smeren, vooral de eerste paar dagen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil vergeleken met Nederland is in Playa del Ingles één uur vroeger. Zorg ervoor dat je je horloge dus terugzet. Anders ben je straks een uur te laat voor die leuke jeepsafari of kroegentocht die je zo graag wilde meemaken… Om misverstanden te voorkomen dus gewoon je horloge en tijd op je mobiel een uurtje terugzetten.

Geldzaken

Op Gran Canaria kan je gewoon betalen met de euro. Ook je Nederlandse bankpas werkt bij de pinautomaten in Playa del Ingles. In het winkelcentra vind je vele pinautomaten.

Drinkwater

Het kraanwater in Playa del Ingles heeft een andere smaak dan in Nederland. Het is dan ook aan te raden om altijd voldoende flessen mineraalwater in huis te hebben. Zeker met het warme weer moet je zorgen dat er naast alle alcohol ook wat schoon drinkwater te vinden is in de koelkast.

Taal

In Playa del Ingles wordt Spaans gesproken. Maar aangezien er vrij veel toeristen komen elke zomer, wordt er door de meeste Spanjaarden een aardig woordje Engels gesproken. Met Engels kun je hier dus vrijwel alles voor elkaar krijgen. In Nederlandse cafés en kroegen kan er uiteraard gewoon Nederlands gepraat worden.

Wist je dat?

  • Drank en sigaretten veel goedkoper zijn in Playa del Ingles?
  • Playa del Ingles geen winkelstraat heeft, maar een geheel winkelcentrum?
  • Het uitgaansleven van Playa del Ingles zich ook afspeelt in dit winkelcentrum?

Playa del Inglés heeft meer te bieden!

Hopelijk ben je nu een stuk wijzer geworden wat betreft de gang van zaken in Playa del Ingles. Dan kan je nu onbezorgd op vakantie gaan en genieten van je welverdiende vakantie! Er is naast bovenstaande informatie veel meer te vertellen over Playa del Ingles. Daarom is het verstandig om ook eens verder te kijken op deze site. Hier vind je nuttige informatie voor de Nederlandse jongeren wat betreft; eten, uitgaan & activiteiten. Ook op de blog wordt hier aandacht aan gegeven. Houdt de site dus goed in de gaten!

Handige tips & blog

Top drie: Gran Canaria verkennen!

Ontdek Gran Canaria met deze tips! De omgeving van Playa del Inglés heeft enorm veel te bieden. Tijdens je vakantie ben je natuurlijk vooral bezig met feesten...

De highlights van Playa del Inglés in één dag

Highlights voor een jongerenvakantie op Playa del Inglés Ben jij opzoek naar een leuke vakantie voor jou en je vrienden? Dan let je vaak op veel verschillende...